Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.11.2021 23:10 - БЪДЕЩЕТО НА ПРОМЯНАТА
Автор: stefangurbev Категория: Новини   
Прочетен: 611 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

  Отминаха поредните измъчени избори в условията на пандемия.Една голяма част от хората в България не излязоха да гласуват - повечето заради пандемията, вероятно.Сто на сто, естествено, има и такива, които просто не се припознават в партиите, участващи в изборите, според принципа    "всичките са маскари", въпреки разнообразието на пръв поглед от рязлични политически субекти и новите лица "на промяната".

 

    На пръв прочит ГЕРБ бяха победителите, ПП - втори, а на трето място се нареждаха БСП. Следваха ДПС, ИТН едва на четвърто място, ДБ, "Възраждане", а Мая кротко отпадна от политическата сцена с резултат 2,6.Явно преименуването на партията й от "Изправи се!Мутри вън!" /българинът си обича пиперливия език / на безличното "Изправи се!Ние идваме!" им изигра лоша шега./ това в кръга на шегата, но не съвсем/.

    Вотът от чужбина обаче преобърна  представите - не изненадващо ПП се оказаха първа политическа сила, ГЕРБ остана втори, а ДПС с гласовете от Турция и Германия станаха трети.Така БСП се срива в политическото небитие, накъдето са се запътили и ДБ и ИТН, при определени условия. 

 

   Кой какво постигна? ГЕРБ запазват своето твърдо електорално ядро от съмишленици и симпатизанти, повечето от които на ключови позиции в редица администрации и които имат какво да губят. БСП бяха горчиво изненадани от загубата на третото място. От цялата истЕрия най- печеливши излизат ДПС като трета парламентарна сила.

   "Възраждане" закономерно издърпва гласовете на патриотично настроените българи, гласували някога за формации като "Атака", НФСБ и ВМРО. Костадин Костадинов, когото някои наричат "новия Волен", успя да спечели 200 000 последователи в социалните мрежи. Тройно повече Сидеров спечели за президент през 2006г.,когато президент става Първанов. Което означава,че представящите се за  патриотични формации в България не работят.         Спечелените гласове все пак позволяват на Костадинов да влезе в парламента като последна политическа сила,спечелила доверието на народа.

 

    Какви са възможните конфигурации в бъдещия парламент?Тъй като никоя политическа сила реално не спечели достатъчно, за да управлява сама или в коалиция само с още една партия, ако въобще има правителство. Остават следните варианти: ПП,ГЕРБ,ДПС/БСП.Това като количество.Още повече Кирил Петков заяви, че е готов на широка коалиция.От друга страна обаче,той дойде на гребена на протестите, които искат категорична смяна на статуквото.За това говори ужким и названието на партията му - "Продължаваме промяната".Ако Петков разбира промяната единствено на принципа -"Стани ти, да седна аз", бъдещето му на политическата сцена ще последва много скоро съдбата на НДСВ - тази политическа пеперудка, която  също дойде на гребена на недоволството на народа от СДС и БСП с обещанието, че "ще ни оправи". Видяхме как "ни оправи". Превъртян външен дълг в ущърб на народа и тогава на бял кон се появи следващият спасител - Бат Гойко/не Митич/. Петков твърде много напомня юпитата Велчев и Василев - образование, получено в чужбина; успешна кариера; солидни организации зад гърба им и т.н. Български сайт  изнесе твърдението на Дългия, че пак би повторил това,което е направил досега и коментира в заглавие, че бившият шоумен е ударил шамар на Кирил Петков и формация с отказ да се коалира с тях, макар че официално в публичното пространство да  липсваха подобни твърдения на ли-

дера на ИТН.

 

   С което обаче,ако наистина откаже коалиция с ПП, Слави  отваря широко вратите точно на онова, срещу което уж и той се бореше - ПП да се коалира с ГЕРБ и с  ДПС.Но да се обединиш с онези,срещу които видимо си се борил, е като да се изплюеш в лицето на избирателите.Така че Петков не може да си позволи лукса да се коалира с партия, която за мнозина българи е противоконституционна, нито пък го виждаме в прегръдките на социалистите и герберите.

 Като дясна формация ПП няма никакъв шанс да се прегърне с БСП,а само гласовете на ДБ и Възраждане, без Слави ще са недостатъчни за правителство.Всичко сега е в ръцете на Дългия.

   Политически врани се възмущават,че Възраждане била влязла в парламента.Това говорело много зле за българите.Може да е щастлив, ДПС води пред патриотичната формация с двойно повече гласове. Това пък говори още по- зле за българите.Ама кога ли ще го осъзнаят.Единствената друга възможност за промяна са нови избори напролет, когато пандемията ще е овладяна,българите масово ще излязат да гласуват и нещата наистина могат да се променят.

 

   Интересно обаче откъде Петков знаеше,че ПП ще бъде "първа политическа сила" по време на интервюто по телевизията, докато още вървяха титри,че първа политическа сила е ГЕРБ???!!!!

 

  Стефан Гърбев




Гласувай:
2


Вълнообразно


Следващ постинг

1. oia - Ако изобщо някой е обърнал внимание ...
17.11.2021 08:35
Ако изобщо някой е обърнал внимание лятото американската отрепка наречена президент Джо Байдън към кои отправи поздрава си, сега няма да му е чудно от къде Кирил Петков ще знае мястото си за изборите предварително. Американската отрепка отправи поздрава си за Румен Радев и Кирил Петков. Оше тогава тактично ни беше поднесена информация---Ето кои са следващите ни слуги, а вие си мислете каквото искате. Това с двойното гражданство на Кирчо до къде стигна. А може би е интересно и кой е бащата на Петков ???
Вгледайте се в гримасите на Кирчо когато говори и там ще забележите нещо, което определено ще ви подразни--НЕ, ами ще ви отврати. Защо си мислят, че всички са наивници и глупаци.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: stefangurbev
Категория: Новини
Прочетен: 14697
Постинги: 4
Коментари: 3
Гласове: 8
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930